Parama dėkojame




Sprogimas

Startuoja Viešojo valdymo agentūra

agentNuo 2023 m. sausio 1 d. Valstybės tarnybos departamentas prie Vidaus reikalų ministerijos pertvarkytas į Viešojo valdymo agentūrą (toliau – Agentūra). Pakeitus pavadinimą ir išplėtus funkcijas, Agentūra vykdys centralizuotą vadovų atrankų ir karjeros valdymą, vadovų ir valstybės tarnautojų kompetencijų ugdymą, viešojo sektoriaus įstaigų veiklos stebėseną ir konsultavimą. Agentūrai vadovaus 13 metų vadovavimo patirtį privačiame ir viešajame sektoriuje turintis Artūras Palekas.

Vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė su naujuoju Agentūros vadovu aptarė lūkesčius, kurių tikimasi iš vadovo ir jo vadovaujamos Agentūros, įgyvendinat Vyriausybės nustatytas strategines valstybės tarnybos pertvarkos kryptis.

„Iki šiol valstybėje nebuvo įstaigos, atsakingos už viešojo valdymo politikos įgyvendinimą. Naujoji Agentūra turės daug platesnį veikimo ir atsakomybės lauką, ženkliai prisidės prie viešojo valdymo tobulinimo. Pagrindinis lūkestis, jog Agentūros veikla būtų grindžiama šiuolaikiškais vadybos metodais, aukšta organizacine kultūra ir ilgalaikės vertės valstybei kūrimu. Tikiuosi, jog ši įstaiga bus pavyzdžiu kitiems, o naujasis vadovas sutelks reikiamas kompetencijas ir kartu su komanda kurs kokybinį pokytį“, – teigia ministrė A. Bilotaitė.

A. Palekas Kauno technologijos universitete įgijo vadybos ir verslo administravimo magistro laipsnį, nuolat tobulino organizacinius ir vadovavimo įgūdžius. Naujasis vadovas yra sukaupęs ilgametę vadovavimo patirtį privačiose ir valstybės valdomose įmonėse bei šių įmonių valdybose.

„Džiaugiuosi galimybe prisijungti prie Viešojo valdymo agentūros ir prisidėti prie valstybės tarnybos pertvarkos. Nusimato turiningas ir įdomus laikotarpis. Mūsų laukia tikrai daug iššūkių, daug nežinomybės, tačiau eidami aiškiai užsibrėžta ir sutarta kryptimi rezultatą pasieksime. Komandos subūrimas, atvirumas ir pasitikėjimas be galo svarbūs mūsų laukiančiame kelyje. Tikiuosi tinkamo darbuotojų įsitraukimo, pagalbos, iniciatyvų prisidedant prieš šių svarbių ir prasmingų pokyčių valstybės tarnyboje“, – teigia Agentūros direktorius A. Palekas.

Agentūra dalyvaus tobulinant žmogiškųjų išteklių valdymą ir įgyvendinant valstybės politiką valstybės tarnybos srityje. Agentūrai keliamas tikslas tapti stipriu analitiniu centru, kurio atliekama viešojo sektoriaus įstaigų valdysenos metodų taikymo stebėsena sudarys sąlygas šioms įstaigoms siekti geresnių veiklos rezultatų.

Viena pagrindinių Agentūrai patikėtų funkcijų – centralizuotas viešojo sektoriaus įstaigų vadovų karjeros valdymas. Agentūra užtikrins pretendentų į įstaigų vadovų pareigas paiešką ir pritraukimą, vykdys atrankas į įstaigos vadovų pareigas, sudarys ir administruos potencialių pretendentų rezervą, organizuos įstaigų vadovų kompetencijų ugdymą, teiks metodinę pagalbą, bendradarbiaus dėl efektyvaus žmogiškųjų išteklių valdymo jų vadovaujamose įstaigose, užtikrins gerųjų praktikų sklaidą.

Vidaus reikalų ministrės teigimu, naujos kartos Agentūra yra pamatas tolimesniems kokybiniams pokyčiams viešajame valdyme. Agentūros įkūrimas yra viena iš VRM inicijuojamos Valstybės tarnybos pertvarkos strateginių krypčių.

VRM nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode