Sprogimas

Partijos pradeda kaupti lėšas rinkimams, žmonių aukos siekia ir tūkstančius

aukosPartijos pradeda kaupti lėšas savivaldos rinkimams, kai kurios fizinių asmenų aukos siekia tūkstančius eurų, skelbia Vyriausioji rinkimų komisija (VRK).

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga rinkimų sąskaitoje turi 228 tūkst. eurų, daugiausiai tai partijos lėšos, taip pat 15,9 tūkst. eurų yra paaukojęs partijos lyderis Ramūnas Karbauskis.

Demokratų sąjunga „Vardan Lietuvos“ sąskaitoje turi per 134 tūkst. eurų, daugiausiai partijai iš fizinių asmenų yra pervedęs Vilniaus miesto tarybos narys, jokiai frakcijai nepriklausantis Valerijus Stankevičius – 16 tūkst. eurų, Aloyzas Grigaliūnas – 10 tūkst. eurų, Valdas Savickas – 5 tūkst. eurų, Rita Savicienė – 4,5 tūkst. eurų.

Laisvės partija rinkimų sąskaitoje kol kas turi apie 110 tūkst. eurų, didžioji dalis lėšų yra partijos pervestos lėšos. Iš fizinių asmenų partijai daugiausiai yra pervedęs Rytis Laurinavičius – 5 tūkst. eurų, taip pat partiją yra parėmusi jos vadovė Aušrinė Armonaitė, kiti parlamentarai.

Liberalų sąjūdis turi sąskaitoje apie 68 tūkst. eurų, Regionų partija – 39 tūkst. eurų, Nacionalinis susivienijimas – 56 tūkst. eurų, „Laisvė ir teisingumas“ – 20 tūkst. eurų. Didžioji dalis šių aukų taip pat yra partijų pervestos lėšos. 

Tarp atskirų kandidatų aukomis išsiskiria iš konservatorių pašalintas ir savarankiškai į Vilniaus merus išsikėlęs Mykolas Majauskas, surinkęs per 40 tūkst. eurų. Didžiausiomis aukomis jį yra parėmę Ona Žemaitienė – 7,5 tūkst. eurų, Vidmantas Martikonis – 7 tūkst. eurų, Aurelijus Jasevičus – 6 tūkst. eurų, Mindaugas Vėgelė – 5 tūkst. eurų.

Taip pat po 3 tūkst. eurų buvusiam Seimo Biudžeto ir finansų komiteto vadovui paaukojo Zenonas Svetlikauskas, Lina Nikonovaitė, po 2 tūkst. eurų – Ramunė Kabašinskienė, Marija Cholodova, Gintarė Liorentienė, Stanislovas Andrijauskas.

Dalis rėmėjų yra susiję su viešojo maitinimo verslu, kuriam lengvatą prieš konservatorių partijos valią su opozicijos parama išreikalavo M. Majauskas ir dėl to vėliau buvo pašalintas iš partijos.

Paprašytas pakomentuoti, ar šio verslo atstovų parama neatrodo kaip atsilyginimas už palankias Pridėtinės vertės įstatymo pataisas, savarankiškai į Vilniaus merus išsikėlęs M. Majauskas atsakė padėka tiems, kurie „prisideda ir sudaro galimybę dalyvauti Vilniaus mero rinkimuose kaip nepartiniam ir nepriklausomam kandidatui“.

„Šiandien sąskaitoje turime surinkę daugiau kaip 46 tūkst. eurų ir iki rinkimų šią sumą tikiuosi dar padvigubinti. Manau, kad atėjo metas žmonėms, nebijantiems imtis asmeninės atsakomybės, kurie nesislepia už partijų struktūrų ir geba sprendimus priimti savarankiškai“, – BNS paprašytas pakomentuoti išskirtinį su maitinimo verslu susijusių žmonių, dosnumą, raštu atsakė M. Majauskas.

Kitų miestų kandidatų į merus aukotojų sąrašuose kol kas didesnių aukų nėra.

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode