Sprogimas

G. Nausėda: vidutinė pensija turėtų siekti 50 proc. vidutinio atlyginimo

pensijaVidutinė pensija Lietuvoje turi augti greičiau ir pasiekti apie 50 proc. vidutinio atlyginimo „į rankas“, sako prezidentas Gitanas Nausėda. Anot jo, dėl tokio tikslo sutarta su Vyriausybe.

„Mes norime, kad pensija didėtų spartesniu tempu negu vidutinis darbo užmokestis ir mes jau sutarėme su darbartine Vyriausybe, kad taip ir bus. Turėtų vidutinė pensija sudaryti maždaug 50 procentų vidutinio neto darbo užmokesčio“, – penktadienį LRT radijui sakė G. Nausėda.

Šalies vadovas sako, kad spartesnio pensijų didinimo bus siekiama iki jo bei dabartinės Vyriausybės kadencijos pabaigos 2024 metais. 

„Didinsime ir tikrai stengsimės, kad ir iki pat kadencijos pabaigos tiek mano, tiek šios Vyriausybės – nes šiuo klausimu mes puikiausiai sutariame – didinti pensijas reikia ir tai turime daryti greitai. Manau, kad pasieksime dar ženklaus augimo iki pat 2024-ųjų metų pabaigos“, – teigė G. Nausėda.

Pasirašydamas 2023 metų biudžetą G. Nausėda pabrėžė, kad pensijos kitais metais bus indeksuojamos ketvirtus metus iš eilės. Jos augs iki 542-575 eurų, priklausomai nuo darbo stažo. 

Statistikos departamento duomenimis, vidutinis atlyginimas „į rankas“ Lietuvoje trečiąjį šių metų ketvirtį buvo 1,13 tūkst. eurų, o vidutinė senatvės pensija – 483 eurai.

Redaktorė Roma Pakėnienė

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode