Sprogimas

LFF spręs, ar teistiems asmenims drausti dalyvauti federacijos valdyme, tvirtins įstatus

draustiLietuvos futbolo federacija (LFF) trečiadienį neeilinėje konferencijoje Kaune spręs, ar drausti teistiems asmenims dalyvauti asociacijos valdyme, tvirtins kitus valdymo pokyčius numatančius įstatus.

Tokio žingsnio LFF ėmėsi, Seimui grasinant federacijoje įvesti tiesioginį valdymą.

UEFA ir FIFA atstovai anksčiau perspėjo, kad dėl tokio sprendimo nacionalinė rinktinė ir šalies klubai būtų suspenduoti tarptautiniuose turnyruose.

Laikinojo įstatymo projektą parengę Seimo nariai Mykolas Maujauskas ir Laurynas Kasčiūnas pabrėžia, kad svarbiausia naujų įstatų dalis – nepriekaištingos reputacijos punktas, uždraudžiantis teistiems asmenims dalyvauti LFF valdyme.

Dėl šio planuojamo reikalavimo praėjusią savaitę iš pareigų pasitraukė Tauragės apskrities futbolo federacijos (TAFF) vadovas Arūnas Pukelis.

Kaip anksčiau skelbė federacija, įstatų projekte taip pat numatyta, kad LFF Vykdomasis komitetas bus renkamas tiesiogiai per Konferenciją. Komitetą sudarys 16 narių.

Į jį turėtų patekti aštuonių šalies apskričių futbolo organizacijų atstovai, taip pat Lietuvos moterų futbolo, Lietuvos paplūdimio ir salės futbolo bei Vaikų ir jaunių ugdymo futbolo asociacija, A lygos, Pirmosios lygos atstovai bei A lygos klubas.

Naujų įstatų projektas taip pat numato kad be šių narių LFF Vykdomojo komiteto sudėtyje bus pats LFF prezidentas ir „nepriklausoma moteris“.

Tuo metu LFF Konferenciją sudarytų 32 nariai: dešimt apskričių, pirmas–aštuntas vietas per sezoną užėmę A lygoje klubai, pirmas–šeštas vietas užėmę Pirmosios lygos klubai, aštuonios šakinės asociacijos.

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode