Parama dėkojame




Sprogimas

D. Nausėdienė dėkojo birutietėms už paramą Lietuvos ir Ukrainos karių šeimoms

birutieiesPirmoji ponia Diana Nausėdienė penktadienį dalyvavo Lietuvos didžiosios kunigaikštienės Birutės karininkų šeimų moterų sąjungos (birutiečių) Advento vakare.

Pirmoji ponia pažymėjo, jog šie metai birutietėms buvo išskirtinai sudėtingi, kupini iššūkių ir pažymėti žiauraus karo, kurį Rusija, pamindama žmogiškumą ir tarptautinę teisę, pradėjo prieš Ukrainą. Kartu tai buvo metai, kai Lietuvos žmonės susitelkė, dar kartą įrodydami, kokia didelė jėga slypi mūsų vienybėje. Pasak D. Nausėdienės, įsitikinome, kad mūsų pilietinė galia auga, kai kovojame už vertybes ir veikiame kartu.

„Džiaugiuosi, jog Lietuvos karininkų šeimų moterys tęsia dar tarpukariu pradėtą birutiečių tradiciją remti ir globoti karius, netekusius sveikatos kovoje už laisvę, karių šeimas ir jų našlaičius. Šiemet savo dėmesį ir globą skyrėte ne tik Lietuvos, bet ir Ukrainos karių šeimoms. Jūsų rūpestis ir aktyvus įsitraukimas yra nepaprastai svarbūs, kai šimtai tūkstančių Ukrainos gynėjų dalyvauja žūtbūtinėje kovoje už savo šalies, o kartu ir viso mūsų regiono ateitį“, - sakė D. Nausėdienė.

Pirmosiomis karo dienomis pirmoji ponia kartu su birutietėmis inicijavo aukų rinkimo akciją. Jos metu surinktos lėšos buvo skirtos nukentėjusių Ukrainos karių šeimoms. Buvo surengtas ir susitikimas su šiomis šeimomis, kurio metu D. Nausėdienė perdavė birutietėms Ukrainos pirmosios ponios Olenos Zelenskos laišką ir palaikymą.

„Šie metai mums dar kartą priminė, kaip svarbu tiesti pagalbos ranką tiems, kurie pasiryžę aukotis dėl laisvės ir žmogiškojo orumo. Noriu palinkėti brangioms sesėms birutietėms, kad jų niekada neapleistų stiprybė, valia ir ryžtas vykdyti savo kilnią misiją“, - kalbėjo pirmoji ponia.

Kasmet gruodžio mėnesį birutietės rengia tradicinį Advento vakarą. Jo metu kviečiama pabūti bendroje maldoje, padėkoti vieni kitiems už bendrystę, pagalbą, paramą bendruomenei - karių šeimoms. Šių metų vakare dalyvavo arkivyskupas Gintaras Grušas, Lietuvos kariuomenės atstovai, Ukrainos karių bei mirusių karių šeimos.

Pirmoji ponia D. Nausėdienė yra Lietuvos didžiosios kunigaikštienės Birutės karininkų šeimų moterų sąjungos Garbės narė.

Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarijos nuotr./ Robertas Dačkus



Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode