Parama dėkojame




Sprogimas

Buvusios S. Šoigu draugės vyras A. Kaminskas neteko Lietuvos pilietybės – VRM

draugesRusijos gynybos ministro Sergejaus Šoigu vaikų motinos Jelenos Kaminskas vyras Adolfas Kaminskas neteko Lietuvos pilietybės, pirmadienį pranešė Vidaus reikalų ministerija (VRM).

Sprendimą dėl pilietybės panaikinimo priėmė Vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė, atsižvelgusi į Migracijos departamento teikimą.

Pastarasis nurodo, kad A. Kaminskas tapo Rusijos piliečiu ir neturi teisės į daugybinę pilietybę.

Anot VRM, Migracijos departamentas pats atliko tyrimą ir išsiaiškino aplinkybes, A. Kaminskui atsisakius bendradarbiauti. Tai, jog asmuo įgijo Rusijos pilietybę, patvirtina šios šalies juridinių asmenų registro išrašas.

„Darome viską, kad užkardytume piktnaudžiavimo atvejus ir užtikrintume nacionalinį saugumą. Todėl tiriant sudėtingus pilietybės nustatymo atvejus suaktyvinome bendradarbiavimą tarp atsakingų institucijų, taip pat esame pateikę siūlymus griežtinti teisinį reguliavimą dėl imigracijos ir pilietybės nagrinėjimo procedūrų“, – teigia vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė.

Kaip skelbė LRT tyrimų skyrius, A. Kaminskas yra susituokęs su Rusijos piliete Jelena Kaminskas, buvusia Šebunova. Ji yra buvusi Rusijos gynybos ministro S. Šoigu draugė, turinti su juo du bendrus vaikus. Patys Kaminskai turi du savo vaikus.

Siekiant pagreitinti sprendimų priėmimą dėl Lietuvos pilietybės netekimo, tais atvejais, kai asmuo įgyja kitos valstybės pilietybę, VRM parengė Vyriausybės nutarimo pakeitimo projektą.

Juo būtų keičiamas dokumentų, susijusių su Lietuvos pilietybe, teikimo ir nagrinėjimo tvarkos aprašas, pagal kurį dabar dokumentus dėl teisės į daugybinę pilietybę reikia pateikti per pusę metų. VRM siūlo, kad dokumentus reiktų pateikti per tris mėnesius.

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode