Parama dėkojame




„Delfi“ savininkė „Ekspress Grupp“ įsigijo naujienų portalą lrytas.lt

isigijo„Delfi“ naujienų portalus Baltijos šalyse valdanti Estijos žiniasklaidos grupė „Ekspress Grupp“ iš bendrovės „Lietuvos rytas“ įsigijo naujienų portalą lrytas.lt.

Sandorio, kurio vertė ir kitos sąlygos neviešinamos, sutartis dėl antrinės „Lietuvos ryto“ įmonės „Lrytas“ 100 proc. akcijų įsigijimo pasirašyta penktadienį, pranešė „Ekspress Grupp“.

„Lrytas“ įsigijimas yra organiškas žingsnis mūsų strategijoje ir pagrindinis šio sandorio tikslas – skaitmeninės žiniasklaidos verslo plėtra. (...) Bendras „Lryto“ ir „Ekspress Grupp“ tikslas – ir toliau siūlyti patrauklų ir nepriklausomą turinį savo skaitytojams“, – pranešime teigė „Ekspress Group“ generalinė direktorė Mari-Liis Ruutsalu (Mari-Lys Rūtsalu).

„Lietuvos ryto“ generalinis direktorius Gedvydas Vainauskas teigė, kad toliau bendradarbiaus „Lietuvos ryto“ televizija, spausdintinis laikraštis ir naujienų portalas.

„Gyvenimo ir verslo logika lemia, kad laikas perduoti portalą naujam savininkui, turinčiam gilesnes internetinio verslo žinias“, – teigė jis. 

Pranešama, kad sandoris apima tik lrytas.lt internetinę platformą ir neįtraukia „Lietuvos ryto“ spausdintų leidinių. Portalas atskirtas nuo spausdinto laikraščio redakcijos ir toliau veiks kaip atskira žiniasklaidos priemonė.

Pagrindinė „Ekspress Grupp“ veikla yra elektroninė žiniasklaida, laikraščių, žurnalų ir knygų leidyba. Bendrovė taip pat valdo elektroninę bilietų pardavimo platformą ir bilietų pardavimo svetaines Estijoje ir Latvijoje.

Daugiau nei 1,4 tūkst. darbuotojų turinčios „Ekspress Grupp“ akcijomis prekiaujama „Nasdaq“ Talino vertybinių popierių biržoje.

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode