Parama dėkojame




Sprogimas

„Perlo Energija“ turėtų atlyginti valstybės išlaidas jos klientams – prezidento patarėja

perloValstybė turėtų iš nepriklausomos elektros tiekėjos „Perlas Energija“ išsireikalauti lėšas, kurias išleis pasirūpinti šios įmonės klientais, kai bendrovė nutarė stabdyti savo veiklą, sako prezidento vyriausioji patarėja.

„Būtina, kad valstybė, kompensavusi tuos skirtumus, atsiradusius dėl „Perlo“ situacijos, vėliau imtųsi ir išsireikalautų tų finansų, kuriuos turėjo išleisti tam klausimui išspręsti, susigrąžinti iš „Perlo Energijos“, – ketvirtadienį LRT radijui sakė vyriausioji prezidento patarėja ekonominės ir socialinės politikos klausimais Irena Segalovičienė.

Jos teigimu, kaltinti vartotojų, kad jie patys buvo neatsakingi ir susigundė mažesniu elektros tarifu, negalima.

„Šiuo atveju vartotojai buvo suvedžioti, nepasirūpinome teisiniu reguliavimu, nepasirūpinome tiekėjų apsauga, todėl valstybė turi prisiimti atsakomybę“, – teigė patarėja.

Anot jos, valstybė privalėjo sukurti teisinį reguliavimą, kad tiekėjų paslauga vadinamoje elektros lentynoje būtų saugi.

„Turime suprasti – elektra yra būtinoji prekė, kurią valstybė pati privertė pasirinkti, todėl turime prisiimti ir atsakomybę“, – tvirtino I. Segalovičienė.

Nepriklausomai elektros tiekėjai „Perlas Energija“ pranešus apie nuo rugsėjo stabdomą veiklą, nes nepajėgia vykdyti įsipareigojimų, Energetikos ministerija siūlo, kad kito tiekėjo nepasirinkę jos klientai iki šių metų pabaigos mokėtų 24 centus už kilovatvalandę.

Skirtumą tarp garantinio ir visuomeninio tiekimo kainos šiems vartotojams tuo laikotarpiu žada kompensuoti Vyriausybė. BNS žiniomis, pirminiais skaičiavimais, tam reikės apie 8–9 mln. eurų.

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode