Parama dėkojame




Sprogimas

Streiko „Achemoje“ nutraukti neketinama, skelbiamas skirtingas dalyvių skaičius

nutrauktiJonavos azoto trąšų gamykloje „Achema“ trečią dieną tęsiantis neterminuotam streikui, jame dalyvauja apie 300 darbuotojų, teigia bendrovės profesinės sąjungos pirmininkė Birutė Daškevičienė. Tuo metu įmonės vadovas teigia, kad streikuojančiųjų yra gerokai mažiau.

Be to, skelbiama, kad įmonėje vėl veikia antradienį sustabdytas cechas.  

„Kiekvieną parą streikavo apie 150 darbuotojų, šiandien – irgi panašiai, dalis iš jų kartojasi, bendrai dalyvauja apie trys šimtai. Penktadienį keisis pamaina, bus dar apie pusantro šimto žmonių“, – ketvirtadienį BNS sakė B. Daškevičienė.

„Achemos“ generalinis direktorius Ramūnas Miliauskas teigia, kad streikuojančiųjų skaičius yra kur kas mažesnis.  

„Bendrovės duomenimis, streikuojančių darbuotojų skaičius nuo 130 vasario 8 dieną yra sumažėjęs iki 114 darbuotojų šiandien. Gamykla dirba taip, kaip dirbo iki streiko“, – atsakyme BNS teigė R. Miliauskas.

B. Daškevičienė patvirtino, kad antradienį dėl streiko sustabdyto amonio salietros cecho veikla atnaujinta.

Anot profsąjungos pirmininkės, streiko nutraukti kol kas nesiruošiama: „Pokyčių kol kas nėra. Nebuvo jokių kontaktų iš jų (administracijos – BNS) pusės“. 

Darbuotojai streiką žada tęsti, kol bus įvykdytas pagrindinis jų reikalavimas – pasirašyti dvejų metų trukmės kolektyvinę sutartį dėl darbo apmokėjimo ir kitų darbdavio garantijų. 

R. Miliauskas pastarosiomis dienoms kartoja, kad įmonės vadovybė neketina vykdyti šio reikalavimo, nes tai esą būtų ne partnerystė. 

„Taip, kaip šiuo metu elgiasi profsąjunga, partneriai nedaro. Esame verčiami suteikti išskirtines privilegijas profsąjungos nariams, tokiu būdu apeinant likusius beveik du trečdalius bendrovės darbuotojų. Toks požiūris prasilenkia su mūsų vertybėmis bei įsitikinimais“, – bendrovės pranešime sakė R. Miliauskas.

„Achemos“ profsąjungai šiuo metu priklauso apie 37 proc. iš maždaug 1,3 tūkst. bendrovės darbuotojų.

Darbdavius ieškoti sutarimo su darbuotojais ketvirtadienį ryte paragino socialinės apsaugos ir darbo ministrė Monika Navickienė. Apie tai, kad būtina skatinti kolektyvinius susitarimus ir didinti jų aprėptį, trečiadienį sakė ir prezidento vyriausioji patarėja Irena Segalovičienė.  

Redaktorė Roma Pakėnienė

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode