Sprogimas

COVID-19 valdymas: galimybių paso nebereikia, lankytojai be kaukių nebus aptarnaujami

Nuo šeštadienio Lietuvoje nei kavinėse, nei parduotuvėse, nei sporto klubuose ar grožio salonuose, renginiuose nebereikia rodyti galimybių paso.

Beveik devynis mėnesius galiojęs dokumentas Vyriausybės sprendimu sustabdytas neribotam laikui.

Dalies gyventojų nepasitenkinimą ir pyktį kėlusio reikalavimo atsisakyta, pasikeitus epidemiologinei situacijai. 

Vyriausybės teigimu, plintant omikron atmainai, rizika užsikrėsti koronavirusu išlieka tiek neskiepytiems, tiek pilnai skiepytiems ar persirgusiems asmenims, todėl galimybių paso, kaip masinio saugojimo priemonės, mažinant COVID-19 plitimo riziką, funkcija reikšmingai sumažėjo.

Šeštadienį taip pat įsigalioja sveikatos apsaugos ministro Arūno Dulkio nurodymas uždarose vietose neaptarnauti vyresnių nei šešerių metų lankytojų, paslaugų gavėjų, nedėvinčių medicininių veido kaukių arba respiratorių, kurie priglunda prie veido ir visiškai dengia nosį ir burną.

Šis reikalavimas netaikomas tik neįgalumą turintiems asmenims, kurie dėl savo sveikatos būklės negali dėvėti apsaugos priemonių.

Renginių organizatoriams nurodyta, esant galimybei, bilietus tikrinti lauke.

Be to, nuo šeštadienio į Lietuvą atvykstant iš bet kurios Europos ekonominės erdvės valstybės izoliuotis nebereikės, bet nepersirgusiems COVID-19 ir nepasiskiepijusiems reikės atlikti tyrimą.

Taip pat išimtys dėl izoliacijos nebebus taikomos iš užsienio atvykstantiems asmenims, kurie buvo pilnai paskiepyti anksčiau nei prieš 270 dienų ir negavo sustiprinančiosios vakcinos dozės.

BNS nuotr.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode