Sprogimas

Taivanas siūlo 1 mlrd. JAV dolerių paskolų fondą bendriems su Lietuva projektams

siuloTaivanas artimiausiu metu pasiūlys 1 mlrd. JAV dolerių paskolų fondą bendriems Lietuvos ir Taivano verslo projektams, pranešė Ekonomikos ir inovacijų ministerija.

Apie tai antradienį Vilniuje ekonomikos ir inovacijų ministrę Aušrinę Armonaitę informavo Taivano nacionalinės plėtros tarybos ministras Ming-Hsin Kungu.

Pasak pranešimo, A. Armonaitė tikisi, kad šių fondų sąlygos bus palankios bendrų projektų įgyvendinimui, o Taivano investicijos Lietuvą pasieks kuo greičiau.

Ji taip pat teigė sveikinanti Taivano planuojamas investicijas Lietuvoje ir laukianti sprendimų dėl konkrečių investicinių projektų. Lietuvą labiausiai domina galimos investicijos į puslaidininkių ir lazerių gamybos, biotechnologijų sektorius.

„Laukiame konkrečių sprendimų dėl Taivano investicijų, o susitikimo metu pasiūliau Lietuvą įvertinti kaip potencialią puslaidininkių pramonės investicijų vietą“, – sakė A. Armonaitė.

Pasak jos, Lietuva labai suinteresuota bendradarbiauti su Taivanu kuriant puslaidininkių gamybos ekosistemą šalyje. Taivanas galėtų pasiūlyti žinių, kompetencijų ir specialistų, o Lietuva – visame pasaulyje garsėjančių lazerių, kurie galėtų būti integruoti į puslaidininkinių gamybą.

„Taivano investicijos į lustų dizainą, dalijimasis šiandieninėmis lustų technologijomis ir tiesioginėmis investicijomis į lustų gamybą kurtų pridėtinę vertę ne tik Lietuvai, bet ir visai Europa“, – sakė ministrė.

Praėjusią savaitę Taivanas paskelbė, kad įsteigs 200 mln. JAV dolerių fondą, skirtą investicijoms į Lietuvos pramonę.

A. Armonaitė taip pat informavo Taivano ministrą apie pasirengimą steigti Lietuvos prekybos atstovybę Taipėjuje. Siekiama, kad prekybos atstovas pradėtų darbą pavasarį.

Eksportas į Taivaną 2020 metais siekė 19 mln. eurų (0,1 proc. viso Lietuvos eksporto), o importas iš Taivano – 66 mln. eurų (0,2 proc. viso Lietuvos importo).


BNS nuotrauka
Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode