Sprogimas

Neblaivią vairavusią E. Mildažytę prašoma atleisti nuo atsakomybės, perduoti laiduotojui

perduotiNeblaivią vairavusią laidų vedėją ir prodiuserę Editą Mildažytę prokuroras ir advokatas prašo teismo atleisti nuo baudžiamosios atsakomybės ir perduoti laiduotojo gyvenimo draugo Sauliaus Pilinkaus atsakomybei.

Trečiadienį moteris teisme pripažino kaltę dėl vairavimo išgėrus.

Po E. Mildažytės liudijimo prokuroras Valdemaras Baranauskas paprašė kaltinamąją atleisti nuo baudžiamosios atsakomybės ir perduoti ją S. Pilinkaus atsakomybei dvejiems metams be užstato ir bylą nutraukti.

„Manau, kad teismas gali atleisti nuo baudžiamosios atsakomybės pagal laidavimą“, – sakė prokuroras Valdemaras Baranauskas.

Prokuroras taip pat prašo uždrausti E. Mildažytei vairuoti dvejus metus bei išieškoti automobilio vertę atitinkančią sumą  – 17 tūkst. 487 eurus.

Moters advokatas prašo švelnesnės bausmę – bent ženkliai sumažinti konfiskuotiną sumą, geriau skirti įmoką į Nukentėjusiųjų nuo nusikaltimų fondą.

„Ji nebuvo teista, nusikalto pirmą kartą, visiškai prisipažino kalta ir nuoširdžiai gailisi, neįrašyta į Priklausomybių ligų įskaitą, ji yra nusipelniusi žurnalistė, publicistė, itin kritiškai vertina savo poelgį, ji patyrė ir viešą visuomenės teismą“, – teisme kalbėjo advokatas A. Kliunka.

Gynėjas prašė atsižvelgti, kad vairuotoja klausė policijos pareigūnų nurodymų, pripažino savo kaltę.

„Prašau bylą nutraukti ir perduoti S. Pilinkui, yra visi sąlygos ir pagrindai, turtinės žalos niekam nepadaryta“, – teigė advokatas.

Jis prašė bent trumpesniam laikui nei siūlė prokuroras atimti teisę vairuoti.

Teismo posėdyje buvo paskelbta, kad mašiną įsigijo įmonė, ji įsigyta išperkamosios nuomos būdu, sumokėta mažai įmokų, jos likutinė vertė – daugiau nei 17,4 tūkst. eurų.

„Dėkoju teismui, savo kaltę pripažįstu, kaip būsiu nubausta, taip būsiu nubausta“, – besibaigiant bylos nagrinėjimui sakė E. Mildažytė.

Vairuotojai pripažinus kaltę, teisme buvo atliktas sutrumpintas įrodymų tyrimas.

Jis nuosprendį skelbs kitų metų sausio 13 dieną.

Anksčiau teismui duodama parodymus laidų vedėja vadino vairavimą išgėrus gėdingu poelgiu.

„Gėdingas poelgis, kuris man kaip asmeniui ir profesionalui padarė didžiulę žalą, negaliu paaiškinti, kodėl, taip įvyko. Sutinku su viskuo“, – teigė ji.

Ji pasakojo, kad sulaikymo dieną išgėrė butelį vyno, neplanavo niekur važiuoti, tačiau vėliau nuvažiavo apie 30 kilometrų.

E. Mildažytė sakė, kad vairuoja nuo 1987 metų, per tą laiką nė karto iki tol nebuvo sukėlusi avarijos ar vairavusi neblaivi.

Pasak jos, su laiduotoju siūlomu S. Pilinkumi ji praleidžia daugiausiai laiko, galintis jai daryti teigiamą įtaką.

55 metų E. Mildažytė neblaivi prie „Honda Jazz“ vairo policijai įkliuvo rugsėjį Vilniuje, Nemenčinės plente. Jai nustatytas vidutinis 2,36 promilės girtumas, užtraukiantis baudžiamąją atsakomybę.

Žinomos žurnalistės ir laidų vedėjos atžvilgiu pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl vairavimo išgėrus, Baudžiamajame kodekse už tai numatyta bauda, areštas arba laisvės atėmimas iki vienų metų.

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode