Parama dėkojame




Sprogimas

Prezidentas ir M. Skuodis aptars padėtį dėl „Belaruskalij“ tranzito

padetiiPrezidentas Gitanas Nausėda antradienį susitinka su susisiekimo ministru Mariumi Skuodžiu aptarti situacijos dėl Baltarusijos trąšų gamintojos „Belaruskalij“.

„Susitikime su susisiekimo ministru prezidentas aptars veiksmų planą dėl tarptautinių sankcijų Baltarusijos režimui taikymo Lietuvoje“, – BNS teigė prezidento patarėjas Ridas Jasiulionis.

Pasak ministro atstovės Gabrielės Vasiliauskaitės, susitikimas vyks prezidento iniciatyva.

M. Skuodis ir užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis po gruodžio 8 dienos tęsiantis kalio trąšų tranzitui per Lietuvą buvo pateikę prašymus atsistatydinti, tačiau premjerė Ingrida Šimonytė praėjusią savaitę nusprendė jų netenkinti. 

G. Nausėda tokį sprendimą įvertino kaip pralaimėjimą, jis taip pat yra sakęs, kad ministrų atsistatydinimui įvertinimo nereikia, tai jų atsakomybė.

Prezidento patarėja Asta Skaisgirytė yra sakiusi, kad „Lietuvos geležinkelių“ vadovas Mantas Bartuška neturėtų tapti atpirkimo ožiu baltarusiškų trąšų tranzito istorijoje ir atsakomybę turi prisiimti politikai.

Pasak jos, klausimas dėl postuose paliktų ministrų ateities „tikrai nėra uždarytas“.

„Lietuvos geležinkelių“ valdyba su valstybės valdomos įmonių grupės vadovu Mantu Bartuška praėjusią savaitę sutarė, kad šis atsistatydins po pereinamojo laikotarpio. Dėl M. Bartuškos atleidimo datos valdyba numato spręsti šį trečiadienį.    

Tuo metu Klaipėdos jūrų uosto direkcijos valdyba praėjusį penktadienį nutarė nesiūlyti atleisti direkcijos vadovo Algio Latako. 

Vyriausybė jau įsigaliojus sankcijoms paskelbė siekianti nutraukti „Lietuvos geležinkelių“ sutartį su „Belaruskalij“, nors teigia, kad JAV sankcijos trąšų tranzitui Lietuvoje tiesiogiai nėra taikomos. 

„Belaruskalij“ trąšų tranzitas per Lietuvą tęsiasi nepaisant gruodžio 8 dieną įsigaliojusių JAV sankcijų šiai įmonei. Baltarusijos įmonė prieš įsigaliojant sankcijoms pervedė avansą „Lietuvos geležinkeliams“ už kelis mėnesius į priekį.

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode