Parama dėkojame




Sprogimas

Nuo E. Dragūno galbūt nukentėję policininkai prašo jiems priteisti per 12 tūkst. eurų

dragunoPer žinomo atlikėjo Egidijaus Dragūno sulaikymą nukentėję Vilniaus policininkai teismo prašo jiems priteisti per 12 tūkst. eurų. 

Incidentas įvyko pernai rugpjūtį Vilniuje, kai automobiliu „Bentley“ važiavusį ir, įtariama, telefonu kalbėjusį atlikėją sustabdė policija. Tarp atlikėjo ir pareigūnų įvyko konfliktas, buvęs SEL lyderis buvo uždarytas į areštinę.

E. Dragūnui buvo pateikti kaltinimai dėl pasipriešinimo policijai ir nesunkaus policininkų sveikatos sutrikdymo. 

„Neturtinė žala grindžiama išgyvenimais, skausmu, ne vienas policininkas ilgą laką negalėjo dirbti, patirti sužalojimai, kuomet buvo priešinamasi ir nevykdomi teisėti pareigūnų nurodymai. Niekas su mumis nesutarė, iš kaltinamojo pusės nebuvo bandymų bent jau atsirašyti policijos pareigūnų“, – BNS sakė nukentėjusių policininkų advokatė Marina Gušauskienė.

Šią bylą trečiadienį bandė pradėti nagrinėti Vilniaus miesto apylinkės teismas.

Į bylą atvyko E. Dragūnas, nukentėjusių policininkų advokatė, tačiau joje nepasirodė prokuroras ir kaltinamojo advokatas.

„Kuriozinė situacija – turime kaltinamąjį, bet neturime kaltintojo“, – per teismo posėdį  sakė nukentėjusių policininkų advokatė M. Gušauskienė.

Teisėjas Jeugenijušas Jaglinskis informavo, kad prokuroras į posėdį neatvyko dėl savo atostogų.

Tuo metu E. Dragūno advokatas Adomas Liutvinskas teismui taip pat iš anksto pranešė, kad su juo nebuvo sudaryta atstovavimo sutartis, todėl jis trečiadienio posėdyje nedalyvaus.

„Turbūt nelabai vienas kitą supratome, advokatas nekėlė ragelio, gal bylą turi, Varėnoje turi tardymą, paprašysiu atidėti, kad sau galėčiau susirasti advokatą, nepavyko atsiskaityti ir pasirašyti nepavyko“, – teismui sakė E. Dragūnas. 

Teismui pradėjus svarstyti, kada rengti kitus bylos posėdžius, paaiškėjo, kad E. Dragūno kitąmet ilgą laiką – nuo sausio iki balandžio pabaigos – nebus Lietuvoje. 

„Sūnus važiuoja mokytis į kitą valstybę, aš prižiūrėti važiuoju, aš vienas vaiką auginu, negaliu praleisti vaiko mokyklos, negaliu pasakyti, kad man teismas ir negaliu eiti į mokyklą“, – teisme sakė E. Dragūnas. 

Teisėjas E. Jaglinskis ragino kaltinamąjį dalyvauti posėdžiuose, nes jos nagrinėjamos tik dalyvaujant kaltinamajam, taip pat priminė, kad atlikėjui yra skirta kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti.

„Gal man pasiduoti iš karto“, – garsiai pasamprotavo posėdyje E Dragūnas.

Bylos nagrinėjimas teismas tęs gruodžio 8 dieną, dar vienas posėdis suplanuotas sausio 26 dieną.

Šioje byloje kaip civiliniai ieškovai dalyvauja ir Vilniaus apskrities vyriausiasis policijos komisariatas, Valstybinė ligonių kasa ir „Sodra“.

Vilniaus apskrities policijos atstovas šiame procese Viačeslavas Burneika BNS sakė, kad per incidentą su E. Dragūnu nukentėjusiems policininkams darbovietė išmokėjo per 20 tūkst. eurų, vienas labai ilgai sirgo. Dabar šią sumą prašoma priteisti iš E. Dragūno.

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode