Sprogimas

Į „Auksinius scenos kryžius“ gali pretenduoti ir cirko bei tarpdisciplininio meno atstovai

meniKultūros ministerija skelbia pasiūlymų priėmimą dėl Profesionaliojo scenos meno premijų už 2021 metų kūrybą. Pagal Profesionaliojo scenos meno vertinimo komisijos siūlymu atnaujintus premijavimo nuostatus, greta dramos, operos, operetės ir miuziklo, baleto, šokio, lėlių ir objektų teatro, teatro vaikams ir jaunimui pirmą kartą bus vertinami kūrėjai cirko ir tarpdisciplininio meno srityse.

Premijomis siekiama įvertinti profesionaliojo scenos meno srities kūrėjų, tyrėjų ir kitų meno srities darbuotojų reikšmingiausius metų darbus ir išskirtinius profesinius laimėjimus. Konkurso laureatams įteikiami atminimo ženklai „Auksiniai scenos kryžiai“, o už naujų sceninės išraiškos formų paieškas – atminimo ženklas „Boriso Dauguviečio auskaras“.

Premijomis gali būti apdovanojami profesionaliojo scenos meno srities kūrėjai, tyrėjai ir kiti asmenys: režisieriai, dramaturgai, scenografai, kostiumų ir grimo dailininkai, šviesų dailininkai, vaizdo įrašo menininkai, choreografai, kompozitoriai ir muzikos atlikėjai, dirigentai, aktoriai, šokėjai, baleto artistai, operos, operetės, miuziklo atlikėjai, cirko artistai, scenos meno istorikai, teoretikai, profesionaliojo scenos meno vertintojai ar kūrybinės grupės.

Pagal atnaujintus Profesionaliojo scenos meno premijų skyrimo nuostatus, juos pritaikant pandemijos metu atsiradusioms teatro formoms, premijoms siūlomi scenos meno kūriniai viešai turi būti rodomi gyvai arba virtualiai. Kartu su siūlymu turi būti pateikiamas scenos meno kūrinio vientisas ir realiuoju laiku atliktas vaizdo įrašas skaitmeninėje laikmenoje arba nuoroda į vaizdo įrašą, esantį komisijai prieinamoje interneto platformoje.

Nustatyta, kad Profesionaliojo scenos meno vertinimo komisijos posėdžiai gali būti rengiami ir nuotoliniu būdu, pasinaudojant elektroninėmis ryšio priemonėmis. Į vertinimo komisijos sudėtį taip pat bus įtrauktas naujai įkurtos Nevyriausybinių scenos meno organizacijų asociacijos deleguotas narys. Komisijos darbas organizuojamas nepertraukiamai, todėl teatrai yra prašomi kviesti komisijos narius į premjeras visus metus.

Pasiūlymų dėl premijų skyrimo laukiama iki 2022 m. sausio 7 d.

Kultūros ministerijos nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode