Sprogimas

Galima pasiskiepyti ir Lietuvos pašto skyriuose

Pirmą kartą Lietuvoje gyventojai turės galimybę nuo Covid-19 pasiskiepyti pašto skyriuje – lapkričio 11, 13, 15, 16 dienomis tai bus galima padaryti Jurbarko pašto skyriuje įrengtame mobiliajame punkte. Skiepytis kviečiami visi norintys – pirmąja vakcina ar stiprinančiąja.

„Pandemija reikalauja išskirtinio susitelkimo bei pagalbos vienas kitam. Jeigu tik yra galimybė palengvinti vakcinacijos prieinamumą gyventojams – esame pasiruošę padėti. Jurbarko paštas pirmasis ir kol kas vienintelis toks, kuriame galima pasiskiepyti, tačiau jeigu bus poreikis, ši praktika galėtų būti taikoma ir kituose pašto skyriuose visoje Lietuvoje,“ – sako Lietuvos pašto tinklo vadovas Jonas Sadauskas.

Jurbarko pašte, adresu S. Dariaus ir S. Girėno g. 72, mobilusis skiepijimo punktas minimomis dienomis veiks nuo 9 val. iki 14 val. Jame dirbs miesto poliklinikos slaugytojos. Gyventojai galės pasiskiepyti „Pfizer“ gamintojo „Comirnaty“ arba „Johnson & Johnson“ gamintojo vakcina „Janssen“. Norint pasiskiepyti nereikia išankstinės registracijos, svarbiausia su savimi turėti tapatybę patvirtinantį dokumentą – ID kortelę arba pasą.

„Visų mūsų bendras siekis – įveikti šią visuotinę pandemiją ir kuo greičiau grįžti į normalų gyvenimą, o vienintelis būdas yra vakcinos. Palaikome kiekvieną naują priemonę, kuri padeda žmonėms lengviau ir paprasčiau pasiskiepyti bei dėkojame „Lietuvos paštui“ už iniciatyvumą“, – sako Sveikatos apsaugos kanclerė Jurgita Grebenkovienė.

Tai ne pirma iniciatyva, prie kurios pandemijos metu prisijungia Lietuvos paštas. Rugsėjo mėnesį Trakų rajone kartu su mobiliuoju laiškininku pas gyventojus vyko ir slaugytoja – gyventojai turėjo galimybę pasiskiepyti namuose. Vėliau šis projektas pratęstas ir Šilalės savivaldybėje. Iš viso tokiu būdu aplankyti 800 namų ūkių, kuriuose paskiepyti 82 asmenys.

Lietuvos pašto skyriuose gyventojai taip pat gali atsispausdinti galimybių pasus.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode